Chameleon folie: mag dit eigenlijk wel?

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 02:46

Zonder twijfel een nieuwe trend: De voorruit van een auto blinderen met chameleon folie. Mag dit nu wel of niet? Wij merken dat hier veel verschillende reacties over zijn. In deze blog willen we daar verder over ingaan.


Eerst is het belangrijk om te weten waarom autoliefhebbers ervoor kiezen om chameleon folie te laten installeren op de voorruit. Belangrijkste reden is de uitstraling die het geeft op de auto. Apart daarvan zorgt het voor veel comfort vanwege de 85% warmtewering, hierdoor blijft de dashboard en jij zelf koel. Uiteindelijk is de voorruit van een auto de grootste ruit waar je dagelijks doorheen kijkt. Echter komen we terug op de vraag: is het toegestaan om chameleon folie te plaatsen op uw voorruit? Om dit te kunnen beantwoorden kijken we naar de wetgeving m.b.t. ramen blinderen.

Chameleon folie plaatsen

Er zijn duidelijke regels beschreven door de rijksoverheid betreffend op het blinderen van autoramen. Het volgende staat geschreven over de limieten op de voorportieren en voorruit van een auto. "De voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten minimaal 55% van het licht doorlaten. De achterzijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft". De eigenschappen van de chameleon folie valt binnen deze limieten, want chameleon folie is 80% lichtdoorlatend.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.